Pàgines

dimecres, 15 de juliol del 2009

Segon dia per Lhasa: Monestirs de Drepung i Sera

Avui ens hem dedicat als monestirs, i la veritat es que ha sigut molt mes tranquil que ahir el Potala i el Jokhang.

A les 9 sortiem del hotel ben esmorzats (masala omelette) cap al monestir de Drepung, el mes important de la cultura tibetana. Hi vivien 15.000 monjos, ara em sembla que nomes hi queden uns 800 (pq sera??). L'extensió on es troba el monestir es enorme i de fet es com tot un poble.





Aqui es on vivien els Dalai Lames fins el 5e que es el que es va traslladar al Potala i de fet hi estan enterrats del 2n al 4t.



El monestir m'ha agradat molt (tot i que es molt semblant als que ja hem vist) i el millor es que casi no hi havia xinos i per tant ha sigut molt tranquil.



Quan hem acabat hem tornat a l'hotel i ens ha deixat unes dues hores per dinar, nosaltres hem anat amb el Marcel i la Judith a menjar pinxitos com els d'ahir per sopar i tambe unes patatones. Despres ells ens han portat a un monestir de monges que haviem descobert el dia anterior, era molt maco i molt ben cuidat, amb flors... vamos.. es notava que estava portat per dones. Alla tambe hi tenien un menjador (segur que s'hi menjava molt be) i hem aprofitat per fer un te amb mantega de yak.



Per la tarda hem anat a visitar el monestir de Sera, que tambe es un dels importants al Tibet, alli el mes espectacular que hem vist ha sigut les sesions de dialectica que fan els monjos, que es tot un espectacle, llastima de no entendre el que deien.









El reste de la tarda l'hem tingut lliure, aixi que ens hem dedicat a fer compres. A les 7 hem anat a sopar amb tot el grup ja que era la ultima nit.

Mentre sopavem i xerravem amb el Marcel i la Judith, hem descobert que el Marcel anava a la mateixa escola que jo (si, si a l'Orlandai!!!), que fort oi????

Despres de sopar hem anat uns quants a fer unes birres en un bar musical i ha estat molt be.