Pàgines

dijous, 1 de juliol del 2010

Descubrint Luang Prabang i rodalies

Avui hem fet una mica de mandritis i ens hem llevat cap a les 9, després de la dutxa de rigor i de vestir-nos, ens hem posat en marxa. La primera idea era visitar Luang Prabang pel matí i fer una sortideta per la tarda. Tot i així el primer ha sigut anar a esmorzar, i ho hem fet a la Joma Bakery on tenen uns pastissos, quiches i cafè d'allò més bo, a més la decoració fa que sembli que no estiguem a Laos sino que podríem estar perfectament a Nova York i com a cirereta del pastís, té wifi gratuit. Adivineu on anirem a esmorzar demà???

Després d'un esmorzar com deu mana i posant al dia el blog, facebook, mirar noticies... hem sortit a visitar la ciutat. Hem 50 metres i feia una calor.... que hem dit... "i si anem a rentar roba a la Guest House i després anem a visitar les cascades?? i ja farem la visita a peu per la tarda??" i, tal dit tal fet.



Amb la roba neta i posada a secar, hem sortit a buscar un jumbo (és com un tuk tuk en modalitat furgo) que ens portés a les cascades de Kuong Si. Després d'uns 50 minuts de trajecte, on ens ha caigut una mini pluja monzònica al cap de res de pujar-hi, hem arribat a les cascades.

Hem pagat 2 euros cada un per entrar a les cascades i a partir d'aquí hi han hagut un seguit de sorpreses meravelloses...



Només començar hem vist un munt d'osos negres asiàtics que estaven fent panxing en una reserva que hi ha.



Tot seguit hem començat a pujar per un caminet i hem començat a veure petits salts d'aigua que generaven petites piscines naturals d'aigües cristal·lines. En algunes d'elles estava permès banyar-se. Hem seguit caminant fins a dalt de tot, on ens esperava el gran salt d'aigua. Això ens ha servit per a que el cos entrés en calor i demanés a crits una remullada. I clar, no ens hi hem pogut negar, i apa cap a la piscina més maca que hem vist. L'aigua estava fresqueta i s'hi estava d'allò més bé.













Ben fresquets, hem tornat cap a Luang Prabang per la mateixa carretera per on havíem anat, on va passant per diferents pobles i paisatges, evidentment, ens ha tornat a enganxar una pluja monzònica, però per sort el conductor del jumbo, ens ha deixat a la porta de la gesthouse, on ens hem canviat i hem esperat a que parés de ploure.

Amb l'ambient més fresc que pel matí, hem anat a voltar per Luang Prabang, i hem descobert el que vam intuir ahir, és una ciutat encantadora, amb temples per tot arreu, cases colonials, cafès super acollidors, restaurants preciosos, gent molt amable i una tranquil·litat absoluta. La veritat és que no ens faria res quedar-nos una setmaneta sencera, però... no pot ser, així que disfrutarem del que ens queda.





Durant el passeig l'estomac ens ha cridat l'atenció perquè no havíem dinat, així que hem parat a berenar una miqueta, a Le Café Ban Vat Sene, un cafè estil francès en una casa colonial, sencillament formidable. Aquesta zona del centre està plena de restaurants i de guest houses amb una pinta espectacular, per tant hem anat agafant idees per anar a sopar després.



Com que encara era d'hora hem anat al Night Market, quina bogeria, està ple de coses maquíssimes, però de moment només hem mirat.

Hem sopat en el restaurant Sonphao que tenen especialitats laosianes i també menjar japonès, així que hem fet un mix lao-japonés. El menjar Laosià que hem triat anava acompanyat d'stik rice i al preguntar que com es menjava, ens han dit que amb les mans i per tant, així ho hem fet, al igual que els california makis que eren tant grans que no podíem agafar-los amb els palillos ni ens cabien tots sencers a la boca.



Amb la panxa ben plena hem anat a gastar compulsivament els calerons al Night Market, no us direm que hem comprat, només que ens hem desmelenat....

2 comentaris:

Anònim ha dit...

com m´agrá voret con las coletas de viajera!!!!disfrutad!!!(perdonad mi catalán, lo intento ya sabes...)bery

Glòria Bordons ha dit...

Fa dies que et segueixo però fins avui no hi he poguit entrar. Per fi som a Llívia, amb fresqueta i una mica de pluja. Vosaltres veig que cada dia en teniu, de plugeta. I les cascades i piscinetes semblen fantàstiques. Petonets!
Glòria