Pàgines

dijous, 16 de setembre del 2010

5è dia: de Bilbo a Queveda (Cantàbria) 202 Km

Avui hem deixat Bilbao, però abans de fer-ho hem fet una despedida a la vasca fent un esmorzar de pintxitos.....

Després de trobar la moto sencera i al mateix lloc on l'havíem deixat, hem sortit de Bilbao amb destí Cantàbria.

Recorrent un trocet d'autovia del cantàbric, que per cert tan carretera com paisatges són espectaculars, hem sortit per Laredo, i després de passar per uns quants poblets, hem arribat a Santoña, on la fama de les seves antxoves havia arribat a les nostres terres, i per contrastar les hem hagut de probar, així que hem fet un mos amb un bon platet d'anxoves artesanals que ens han encantat...i després d'una petita caminadeta pel passeig espectacular i sota un solet ben bò, ens hem tornat a posar en ruta.





La següent aturada ja la volíem fer a la posada, per deixar totes les bosses, i així conduïnt la moto per unes carreteres on els paisatges et convidaven a quedar-t'hi, hem arribat a la posada de "Peredo y Villa" on ens esperaven amb les portes obertes i amb un ambient acollidor i familiar. Des del primer moment ens hi hem sentit a gust, per un preu de trenta euros l'habitació amb esmorzar, ens hem sentit com a casa a unes habitacions "abuhardillades" genials.

Hem deixat els trastos i hem decidit fer una excursió motera pels voltants. La posada està situada a Queveda, un poblet a tocar de Santillana del Mar, i des d'aquí hem fet cap a San Vicente de la Barquera on hem pogut dinar de tapes, tot constatant que deuen fer unes mariscades ben bones, perquè hem vist 5 o 6 restaurants que oferien preu tancat de mariscada...

Les tapetes espectaculars, i després de fer unes fotos al port, que amb el joc de les marees vives, té un bon grapat de barques sobre bancs de sorra, hem tornat a agafar la moto per reconduirnos cap a Comillas.



A Comillas, hi ha una petita esglesia que es diu "El Capricho de Gaudí" i que no hem pogut visitar perquè tanquen els dilluns...

Tot el poble està ple d'obres d'autors catalans: el mateix Gaudí, Domenech i Montaner i Jaume Martorell. Així que després de fer un volt per sentir-nos com a casa, hem anat a veure la platjeta que estava fantàstica.

D'aquí i després de constatar que tenim la pantxa com un globus que ens impedia caminar amb lleugeresa, hem tornat cap a la posada on hem descansat una miqueta. Al vespre i a la mateixa posada, hem fet un soparet de cuina casolana acompanyat de vinet, que ens ha fet dormir com uns angelets....


1 comentari:

Albert Bordons ha dit...

Molt bé el viatget ! Tota aquesta zona ens encanta i ens la coneixem bé: hi hem estat uns 4 cops a S Vicente de la Barquera. Heu fet la carretereta de la costa, de S Vicente a Oyambre ? És una cucada.
Petons, Albert i Cinta