Pàgines

dimarts, 14 de juny del 2011

2n dia Berlinès

Després d'esmorzar a l'hotel en el buffet lliure, ens hem posat en marxa que avui ens esperava un dia ple de coses per veure. Agafem la S-banh per anar cap a la East side Gallery, una zona de la ciutat on s'ha fet servir una de les parts que encara queden aixecades de mur, per pintar-hi obres d'art fetes murals. En aquests dibuixos es reflecteixen escenes relacionades amb la llibertat i la caiguda del mur entre altres temes.





Hem tornat en la S-banh cap a Alexander Platz i des d'allà hem fet una llarga passejada fins a la Porta de Brandenburg, tot passant pel Berliner Dom. 




Des de la porta de Brandenburg, hem fet una visita al monument al Holocaust, on es pot visitar un museu jueu, encara que no ho hem fet.



Hem seguit passejant cap a la Postdasmmer Platz, on hem pogut veure el Sony center, i veure les galeries comercials. Com canvia, vist de dia o de nit per les festes nadalenques...


Buscàvem una imatge recurrent a les postals, així que Checkpoint Charlie era el nostre destí. Ens hem fet les típiques fotos i hem vist les paradetes de venta de records amb màscares de gas incloses...



Ja se'ns feia tard i el Reichtag ens esperava. Es veu que ara per visitar la cúpula es necessita reservar hora al Café que hi ha dins, així que després de passar unes estrictes mesures de seguretat, hem pujat fins a dalt de la cúpula i després de veure Berlín des d'una nova prespectiva hem fet un cafè i un trocet de pastís que estava espectacular...



Al sortir ja s'havia fet fosc, i el fred seguia apretant així que una bona opció, i que ens venia molt de gust era el Pergamonmuseum, així que cap allà hi vam anar, esperant que no estigessin tancant... No estaven tancant però quasi bé, però nosaltres que som molt ràpids decidim entrar-hi, així que una Berlinesa molt amable ens fa un descompte considerable.
La Porta d'Ishtar, l'altar de Pèrgam... no sé que deuen haver deixat al lloc d'origen perquè això és enorme....




Sortint del museu, ja derrotats després d'un dia a tope, fem un Kebab a un restaurant turc proper a l'hotel i a dormir que demà serà un altre dia.